Monday, June 12, 2006

Decoding

Less knowing, more feeling! is the call of the day. Gladly yet reluctantly I let go of all pretention of knowing, presuming, supposing, predicting, foreseeing, of having any idea on what are my or anyone else's limits - there might be none. I'm starting to believe in the infinite sea of possibilities all humans carry inside of them, infinite shapes and forms they can choose to have. They can become anything they decide to, even if they don't know what exactly have they decided.

When there's not much more left to do, it is time to feel.

Other than that, been watching movies about teens: Teresa Fabik's Hip hip hora about early teens and Larry Clark's Bully about late teens. Such passionate creatures, those teens.

2 Comments:

At 03 July, 2006 10:53, Anonymous Anonymous said...

Usein todellakin tunteet ovat jääneet järjenkäyttöä vähemmälle huomiolle. Toki jokainen tuntee, mutta järkeilee sitten tuntemuksensa niin pieneksi palloksi, että mitä todellisia tuntemuksia siihen sitten jäljelle jää. Itsetuntemusta ja syviä ihmissuhteita ei kuitenkaan loppujenlopuksi järkeilemällä saavuteta, ainoastaan tuntemalla. Ei evoluutio eikä jumala ole meille vielä niin suurta kapasiteettia aivoihin antanut, että olisi varaa suurella älykkyydellä ja viisaudella kukkoilla. Nauttikaamme ihmisyydestä, sellaisiksi meidät on luotu. Teiniaikojen kyseenalaistaminen tekisi joskus hyvää vanhemmallakin iällä, miksi asettaakaan rajoja joilla ei ole muuta pohjaa kuin omat olettamukensa.

*S*

 
At 10 July, 2006 19:31, Blogger queerrel said...

Järjenkäyttöä opetetaan, tunteiden ymmärtämistä, käyttöä tai kanavointia ei samassa määrin. Minusta tunne tai ainakaan sen mukaan toimiminen ei ole sen pyhempää tai aidompaa kuin järkeily sinänsä, eli nekin taidot ovat yhtä hyvin harjoiteltavissa.

Rationaalisella ajattelulla pääsee tosiaan vain tiettyyn pisteeseen esim. tuossa itsetuntemuksessa. Asioiden merkityksellistäminen itselle lienee olennaista onnellisuuden kannalta, ja sen parempi mitä suuremmalla tunteen palolla ja intohimolla suhtautuu jokaiseen elämänsä alueeseen.

Teinit, nuo itsetärkeydessään ja itsesäälissään rajattomat otukset - jotain siitä kiihkeydestä on totta vie tarpeen muistaa hautaan saakka.

 

Post a Comment

<< Home